Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suurlähetystön Washington-vinkit - Suomen suurlähetystö, Washington - Suomen pääkonsulaatit, New York ja Los Angeles : Ajankohtaista

SUOMEN SUURLÄHETYSTÖ, Washington, D.C.
SUOMEN PÄÄKONSULAATIT, New York ja Los Angeles

  • Embassy of Finland, Washington
    Puh. +1-202-298 5800, sanomat.was@formin.fi
  • Consulate General of Finland, New York
    Puh. +1-212-750 4400, sanomat.nyc@formin.fi
  • Consulate General of Finland, Los Angeles
    Puh. +1-310-203 9903, sanomat.los@formin.fi
  • Yhteystiedot
English | Suomi | Svenska | Español |  |  |  |  |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 

Suurlähetystön Washington-vinkit

Yhdysvaltojen pääkaupunki on pullollaan mielenkiintoisia nähtävyyksiä, joista moneen pääsee sisään ilmaiseksi. Täällä on takuuvarmasti jokaiselle jotakin – olitpa sitten kiinnostunut politiikasta, historiasta, taiteesta tai kulttuurista!

The United States Capitol

East Capitol St NE & First St SE, Washington, DC 20004

Capitol

Yhdysvaltain kongressin kokoontumispaikka, Capitol, on yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Vaikka jo rakennuksen ulkomuodossa riittää ihailtavaa, kannattaa käydä myös tutkimassa, mitä sen seinät kätkevät sisäänsä.

Capitolin vierailukeskus on avoinna vierailijoille maanantaista lauantaihin klo 8.30 – 16.30. Päivän ensimmäinen ohjattu kierros alkaa klo 8.50 ja viimeinen klo 15.20. Kierroksista ei veloiteta maksua, mutta niille pääsee osallistumaan vain lippua vastaan. Lippuja voi varata joko etukäteen tai niitä voi yrittää jonottaa paikan päältä.

Lincoln Memorial

2 Lincoln Memorial Cir NW, Washington, DC 20037

Lincoln Memorial

National Mall kaikkine nähtävyyksineen lienee Washingtonin kuvatuimpia kohteita. Vaikuttavan kokoinen puisto sijaitsee kaupungin sydämessä ja se vilisee ihmisiä etenkin kauniilla säällä.

Alueen vilkkautta selittää myös se, että lukuisat muistomerkit ja museot sijaitsevat aivan sen laitamilla. Koska ne sijaitsevat kätevästi ryppäässä, voit helposti käydä katsomassa useamman saman päivän aikana. Puiston länsilaidalla sijaitsee presidentti Abraham Lincolnille omistettu Lincoln-muistomerkki, joka on ehdottomasti näkemisen arvoinen.

National Museum of American History

1300 Constitution Ave NW, Washington, DC 20560

National Museum of American History

Jos haluat oppia lisää Yhdysvaltojen historiasta, tämä museo on sinua varten! Museossa on valtava määrä näyttelyitä, jotka taustoittavat muun muassa presidentti-instituution, demokratian, liikenteen ja sotien historiaa.

Jättimäisessä museossa on kolme kerrosta, joita on lähes mahdotonta koluta yhdellä vierailulla. Saatkin paremman museokokemuksen, kun valitset vain pari kiehtovinta näyttelyä tai tulet toiste uudelle käynnille.

Yhdysvaltain historiamuseoon on ilmainen sisäänpääsy, kuten kaikkiin muihinkin Smithsonian-museoihin Washingtonissa. Maan historiaan pääsee sukeltamaan jokaisena päivänä vuodessa – joulupäivä pois lukien – aamukymmenen ja puoli kuuden välillä.

National Museum of African American History and Culture

1400 Constitution Ave NW, Washington, DC 20560

National Museum of African American History and Culture

Smithsonianin mittavan museokaartin uusin lisäys, National Museum of African American History and Culture, avattiin syyskuussa 2016. Se nousi lyhyessä ajassa yleisön suosioon ja houkuttelee edelleen valtavia kävijämääriä.

NMAAHC esittelee amerikkalaista historiaa 1400-luvulta tähän päivään afroamerikkalaisesta näkökulmasta. Maan alla piilevät kerrokset paneutuvat heidän monivaiheiseen historiaansa, kun taas ylemmät kerrokset kertovat nykyisestä kulttuurista.

Museoon pääsee veloituksetta, mutta ovella tulee näyttää etukäteen varattu lippu. Saman päivän liput ovat varattavissa museon nettisivuilta joka aamu puoli seitsemästä lähtien. Koska kysyntä on kovaa, mahdollisuutesi lippujen saantiin ovat parhaat, kun varaat ne heti lippujen tullessa järjestelmään.

Kaipaatko lisää tekemistä?

Huomioithan, että suurlähetystömme ei pysty tällä hetkellä järjestämään vierailuja Valkoiseen taloon.

Teksti: Taru Inkinen

Tulosta

Päivitetty 5.10.2018


© Suomen suurlähetystö ja pääkonsulaatit: Washington, New York ja Los Angeles
 | Tietoa palvelusta | Yhteystiedot