Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Los Angelesin pääkonsulaatti etsii kahta harjoittelijaa - Suomen suurlähetystö, Washington - Suomen pääkonsulaatit, New York ja Los Angeles : Ajankohtaista

SUOMEN SUURLÄHETYSTÖ, Washington, D.C.
SUOMEN PÄÄKONSULAATIT, New York ja Los Angeles

  • Embassy of Finland, Washington
    Puh. +1-202-298 5800, sanomat.was@formin.fi
  • Consulate General of Finland, New York
    Puh. +1-212-750 4400, sanomat.nyc@formin.fi
  • Consulate General of Finland, Los Angeles
    Puh. +1-310-203 9903, sanomat.los@formin.fi
  • Yhteystiedot
English | Suomi | Svenska | Español |  |  |  |  |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 22.12.2016 | Suomen pääkonsulaatti, Los Angeles

Suomen Los Angelesin pääkonsulaatti hakee kahta harjoittelijaa

Suomen Los Angelesin pääkonsulaatti on todellinen näköalapaikka yhdessä maailman johtavista talous- ja kulttuurikeskuksista USA:n länsirannikolla. Pääkonsulaatin toimipiiri kattaa 13 Yhdysvaltain läntistä osavaltiota aina Alaskasta Havaijiin. Toiminnan painopisteet ovat lakisääteiset kansalaispalvelut sekä Suomen, suomalaisten ja suomalaisyritysten etujen edistäminen tavoitteellisella Team Finland -työllä.

Pääkonsulaattiin haetaan kahta harjoittelijaa kuuden kuukauden jaksolle 1.3.–30.8.2017. Yhden harjoittelijan tehtävät liittyvät kansalaispalveluihin ja hallintoon ja toisen Team Finland-osaston avustamiseen sekä Suomi100 -juhlavuoden tapahtumien järjestämiseen.

Kansalaispalvelu- ja hallintopuolen harjoittelijan päätehtävät:

*  osallistuminen asiakaspalveluun

*  maahantulo-, oleskelulupa- ja passihakemusten vastaanotto ja käsittely

*  hallinnolliset tehtävät

*  Huom. tässä tehtävässä ensimmäinen osa perehdytyksestä tapahtuu ulkoministeriössä (Helsingissä) erikseen sovitun aikataulun mukaisesti.

Tehtävän hoitaminen edellyttää tarkkuutta, oma-aloitteisuutta ja kykyä työskennellä sekä itsenäisesti että osana tiimiä. Lisäksi harjoittelijalta vaaditaan hyvää englannin ja molempien kotimaisten kielten taitoa. Etusijan saavat opintojensa loppuvaiheessa olevat hakijat. Aikaisempi asiakaspalvelukokemus sekä matkailualan, liiketalouden ja johdon assistenttityön opinnot katsotaan eduksi.

Team Finland- ja Suomi100-harjoittelijan päätehtävät:

*  avustaminen suomalaisten yritysten ja luovien alojen hankkeiden vienninedistämisessä

*  osallistuminen sosiaalisen median kautta tapahtuvaan päivittäisviestintään

*  avustaminen Team Finland -toiminnassa, vierailu- ja seminaarivalmisteluissa sekä yleisessä Suomi-promootiossa

* avustaminen Suomi100-tapahtumien järjestämisessä ja toteuttamisessa

Tehtävästä suoriutuminen edellyttää viestintäosaamista (Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram, blogi, uutiskirje) ja yleisiä tietoteknisiä valmiuksia. health care/bio/life science -klusteri, luovat alat, clean tech, ICT/pelit, investointien edistäminen ja koulutussektori).  Monipuolinen tehtävä vaatii oma-aloitteisuutta, tiedonhankintakykyä sekä hyviä kommunikaatio- ja esiintymistaitoja. Hakijan toivotaan olevan opintojensa loppuvaiheessa tai vastavalmistunut. Sopiva koulutus: viestintä, markkinointi, kansainvälinen liiketoiminta, kulttuurituotanto ja muut kulttuurialat.

Harjoittelijalla tulee olla koko harjoitteluajalle rahoitus oppilaitokselta tai muulta taholta, mikä tulee ilmetä hakemuksessa. Oppilaitoksen maksaessa apurahan suoraan harjoittelijalle, harjoittelija ei ole työsuhteessa edustustoon eikä kuulu Suomen tapaturmavakuutuslain piiriin, vaan hänen kanssaan solmitaan työharjoittelusopimus. Harjoittelijalla tulee täten olla myös työtapaturman kattava matkavakuutus. Työnantaja ei osallistu matka-, palkka-, terveydenhoito- tai asumiskustannuksiin.

Edustusto avustaa viisumin hankinnassa. Asunto tulee hankkia itsenäisesti.

Harjoittelijasta tehdään perusmuotoinen turvallisuusselvitys (laki turvallisuusselvityksistä 177/2002) ennen harjoittelun alkua.

Kirjalliset, suomenkieliset hakemukset ansioluetteloineen tulee lähettää 15.1.2017 mennessä osoitteeseen sanomat.los@formin.fi. Viestin otsikkokohtaan tulee merkitä "LOS KONSULIHARJOITTELIJA 2017" tai "LOS TEAM FINLAND -HARJOITTELIJA 2017".

Haastatteluun valittuihin ollaan yhteydessä viikolla 3. Lisätietoja Pia Helin (sp. etunimi.sukunimi@formin.fi).

Tulosta

Päivitetty 23.12.2016


© Suomen suurlähetystö ja pääkonsulaatit: Washington, New York ja Los Angeles
 | Tietoa palvelusta | Yhteystiedot