Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomalaista suunnittelua esillä New Yorkin muotiviikolla - Suomen suurlähetystö, Washington - Suomen pääkonsulaatit, New York ja Los Angeles : Ajankohtaista

SUOMEN SUURLÄHETYSTÖ, Washington, D.C.
SUOMEN PÄÄKONSULAATIT, New York ja Los Angeles

  • Embassy of Finland, Washington
    Puh. +1-202-298 5800, sanomat.was@formin.fi
  • Consulate General of Finland, New York
    Puh. +1-212-750 4400, sanomat.nyc@formin.fi
  • Consulate General of Finland, Los Angeles
    Puh. +1-310-203 9903, sanomat.los@formin.fi
  • Yhteystiedot
English | Suomi | Svenska | Español |  |  |  |  |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 7.2.2013

Suomalaista suunnittelua esillä New Yorkin muotiviikolla

Suomalainen muotisuunnittelu on esillä New Yorkin muotiviikoilla helmikuussa. Muotiviikkojen aikana suomalaiset suunnittelijat ovat esillä Ivana Helsingin muotinäytöksessä, Palonin pop-up -liikkeessä sekä Capsule muoti- ja lifestyle-messuilla.

Paloni Pop-upPalonin Pop-Up-kaupalla on mielenkiintoista suomalaista suunnittelua; Kuva: Jussi HellstenPaloni Pop-Up-kauppa

Suomalaiset tapahtumat alkavat Ivana Helsingin Syksy/Talvi 2013 ”Rotterdam”-muotinäytöksellä, joka pidetään torstaina 7. helmikuuta. Tänä vuonna Ivana Helsinki juhlii 15. juhlavuottaan ja se esittelee kuudennen kerran mallistoaan New Yorkin muotiviikoilla. Syksy/Talvi 2013 -kokoelma on saanut inspiraationsa 1960-luvun Rotterdamin pin-up-tytöistä, kylmistä talviöistä ja satamakaupungin viskinkatkuisista pubeista.     

Paloni Pop-Up-kauppa

Ivana Helsingin konseptikauppa New Yorkissa on kehittynyt vaatekaupasta kulttuurielämän keskipisteeksi. Kaupan tiloissa on järjestetty useita suomalaisia näyttelyitä ja tapahtumia. Tällä kertaa muotiviikkojen yhteydessä konseptikauppaan rakennetaan Palonin pop-up -kauppa. Kaupassa Paloni esittelee 37 tuoreen brandia luomuksia. Pop-up on auki helmikuun ajan.

Paloni perustettiin puolitoista vuotta sitten edustamaan 80 itsenäistä suunnittelijaa ja tuomaan uusia tuulia suomalaisen muotoilun ja suunnittelun kentälle. Ennen New Yorkin muotiviikoille osallistumista Paloni on ollut ollut mukana Suomessa messuilla ja näyttelyissä. Palonin perustaja Minna Särelä ei plekää riskienottoa, myihän hän perheensä asunnonkin perustaakseen Palonin. Pop-up -kaupan perustaminen on valtava askel nuorelle yritykselle.   

”Tämä tuntui oikealta ajalta tehdä jotakin uutta. New Yorkiin tuleminen on suurin askel, minkä olemme ottaneet Palonin perustamisen jälkeen”, Särelä kertoo.

Kun yhteistyöstä Ivana Helsingin kanssa oli sovittu, aikataulu tempauksen järjestämiseksi oli hyvin tiukka. ”Tarjous oli niin hyvä, ettei siitä voinut kieltäytyä. Suunnittelijoilla oli vain muutamia viikkoa aikaa suunnitella uusi mallisto, sillä halusimme esitellä New Yorkissa uusia malleja. Suunnittelijat tekivät tiukasti töitä, jotta mallistot valmistuisivat ajoissa.” 

Minna SäreläPalonin liikkeen perustaja Minna Särelä; Kuva: Sami Perttilä

 

Suunnittelijoiden tiivis yhteistyö ja toveruus mahdollistivat tempauksen  

Palonin tempaus on herättänyt paljon huomiota. Palonin seurueessa New Yorkiin matkustaa 20 henkilöä, heidän joukossaan muun muassa dokumenttikuvaaja tallentamassa projektin eri vaiheet. ”Työskentelemme tiiminä, ja jokainen tekee sitä, minkä parhaiten osaa. Yksi suunnittelijoista esiintyy pop-up-kaupassa soittamassa musiikkia”, Särelä antaa esimerkin.

”Meistä tulee sitä ahneempia, mitä suuremmaksi projekti muodostuu. Haluamme tehdä jotain, mitä kukaan ei oleta meidän tekevän.”

Palonille tapahtuman järjestäminen on suuri haaste. Särelä toivoo, että tapahtuma New Yorkissa auttaa näyttämään tulevaisuuden suunnan Palonille. ”Toivomme kontakteja, yhteistyötä, myyntiä ja uusia ideoita. Haluamme myös, että ihmiset löytävät suunnittelijoidemme tuotteet. Tämä on tähänastisen historiamme suurin markkinointikampanjamme.”

Suunnittelijat ja tuotemerkit, joita Paloni edustaa, ovat itsenäisiä suunnittelijoita, jotka ovat kiinnostuneita ekologisista ja eettisistä asioista. Tuotteissa täytyy olla jotakin ainutlaatuista, joka saa ne erottumaan muista tuotteista. ”Haluamme tarjota elämyksen. Jokaisessa tuotteessa, jonka myymme on lappu, joka kertoo, kuka tuotteen on tehnyt, missä se on tehty ja miksi.

Kysyttäessä mitä tulevaisuus tuo tullessaan Palonille Särelä päättää: ”Olen avoin ideoille ja ehdotuksille. Joskus tunnustusta ja nimeä pitää ensin hankkia ulkomailta ennen kuin tulee tunnustetuksi Suomessa.”

Palonin avajaiset ovat keskiviikkona 13. helmikuuta klo 18-21 Ivana Helsingin liikkeessä. Avajaiset ovat avoinna kaikille muodista ja yhteistyöstä kiinnostuneille. Palonin liike on avoinna helmikuun loppuun asti.  

Syksy 2013 -kokoelmien myynti alkaa muotiviikkojen jälkeen 

Muotiviikkojen virallisen ohjelman ja muotinäytösten jälkeen kokoelmien todellinen myynti alkaa New Yorkin syksymarkkinoilla. Yksi myyntitapahtumista on Capsule, jossa on useana vuonna esitelty suomalaisia muotimerkkejä. Tänä vuonna Samuji, Daniel Palillo ja R/H esittelevät syyskokoelmansa Capsule-tapahtumassa 22.-24. helmikuuta.

Lisätietoja tapahtumista:
 

Paloni Pop-up -kauppa

Ivana Helsinki New Yorkin muotiviikoilla

Capsule Show

 

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 17.5.2013


© Suomen suurlähetystö ja pääkonsulaatit: Washington, New York ja Los Angeles
 | Tietoa palvelusta | Yhteystiedot